В момента, в който изтече законово установената процедура веднага ще издам

...
В момента, в който изтече законово установената процедура веднага ще издам
Коментари Харесай

Радев: Ще свикам Народното събрание в първия възможен момент

В момента, в който изтече законово откритата процедура веднага ще издам декрет за свикването на Народното събрание. Това съобщи президентът Румен Радев в първи коментар след изборите в неделя.

" Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент. Надявам се той да проработи по-скоро, тъй като България не може да чака повече. Ние се нуждаем час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната активност и да даде решение на политическата рецесия. Това може да стане като образува консенсусно болшинство към ясни политики и цели. И да излъчи стабилно и работещо постоянно държавно управление ", добави Радев.

" Моята администрация е в непрекъсната връзка с Централната изборна комисия и сега, в който изтече законно откритата процедура и ЦИК разгласи поименния състав на Народното събрание, аз незабавно ще издам декрет за привикване на Народното събрание в първия вероятен миг. Нека да изчакаме по кое време ще бъде обнародвано решението на ЦИК ", сподели Радев.

" Нека да проработи Народното събрание - това ще бъде показателно по какъв начин ще се развие рулетката с мандатите, само че приканвам политическите партии да не губят и ден, да не чакат да се завъртят мандатите и тогава да мислят по какъв начин да сформират държавно управление. Още от през днешния ден този развой би трябвало да върви. Вярвам, че партиите към този момент са в разговор, за да търсят устойчива формула за сформиране на постоянно ръководство ". 

" Всички издигаха цели и цели за доста значими за България области, уповавам се те да ги покажат и на процедура ", добави президента.

" Трябва ли да дам повече време на партиите за договаряния? Какво се случи след предишните избори, когато аз дадох доста време, с цел да има най-накрая консенсус и съгласие. Да се загърби тази предизборна реторика. Какъв беше резултати и най-много какви бяха претенциите към президентската институция? Че президента желае да ръководи със служебно държавно управление, по тази причина разтяга процедурата ", подсети Румен Радев.

Източници: dariknews.bg, dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР